Breves

Nueva edición de «Ellas Cantan, Ellas Hablan»

Por segundo año, nuestro compañero Toni Castarnado organiza junto al Ayuntamiento de Barcelona este ciclo que pretende optimizar la voz de la mujer dentro de la música a través de una serie de encuentros abiertos al público, en los que contará con artistas invitadas provenientes de diferentes géneros musicales.

Desde el 2 hasta el 30 de marzo, repartidos en diferentes espacios dentro de algunas de las bibliotecas más representativas de la red que gestiona el Ayuntamiento, Castarnado presentará y coordinará las charlas que tendrán un mensaje inicial como punto de partida para desarrollar pero que contemplan cualquier desenlace, lo que hace de estas mesas una enriquecedora experiencia.

Todas las sesiones comienzan a las 1900hrs, y este es el calendario para este año:

CRISSY Z, EL FUTUR A LES SEVES MANS. Dilluns 2 de març a la Bib. Poble-Sec Francesc Boix

Quan sents per primera vegada la veu de Crissy Z de seguida t’adones que és especial, diferent de la resta: amb el punt exacte de modernitat, potser amb un cert estil a pop clàssic, però sobretot, amb capacitat per explorar, per sorprendre.

DÁCIL, L’ALEGRIA DE VIURE. Dijous 5 de març a la Bib. Guinardó-Mercè Rodoreda

Nascuda a les Canàries, encara que porta a Catalunya molts anys. Amb una formació acadèmica excelsa, també instrueix els seus alumnes. Té una veu capaç d’arribar allà on ella vol, i domina tots els estils.

ANNA FERRER, CANÇÓ I VERITAT SENSE LÍMITS. Dilluns 9 de març a la Bib. Francesca Bonnemaison

No és cap secret que les illes tenen alguna cosa que atrapa, als qui hi viuen i als qui hi arriben, ja sigui per necessitat o curiositat. Òbviament, això és inspirador a l’hora de crear i escriure cançons, i un bon exemple és el d’Anna Ferrer, amb un registre que convida a somniar.

HACHE RETAMAR, QUOTIDIANITAT I HISTÒRIES COMUNES. Dimecres 11 de març a la Bib. Sant Antoni-Joan Oliver

Aquesta extremenya va fer una cosa molt divertida quan viatjava camí del festival de Benicàssim: enregistrar tot allò previ a aquell concert: impressions, vivències, els nervis… Amb ànima de cantautora americana, les lletres prenen volada i té instint de supervivent.

PINPILINPUSSIES, ELECTRICITAT SENSE COMPLEXOS. Dilluns 16 de març a la Bib. Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte

L’impacte de veure dalt d’un escenari aquest duet va més enllà de l’emoció, és la particularitat de l’electricitat que emana d’un impuls natural i desafiant. El que fan és tan senzill com una guitarra, una bateria i ganes de cridar.

HELENA MIQUEL, EL VALOR D’UNA PIONERA. Dijous 19 de març a la Bib. Montserrat Abelló

Quan va debutar amb Élena no hi havia gaires dones al capdavant d’una banda. Després, amb Delafé i Las Flores Azules ja era més habitual. Finalment ho va provar en solitari, òbviament amb resultats excel·lents.

MAE KURTZ, REBEL·LIÓ DES DE L’UNDERGROUND. Dilluns 23 de març a la Bib. El Carmel-Juan Marsé

Amb sonoritats fosques i una intensitat que ningú posarà en dubte, Mae Kurtz ha construït una identitat identificable i molt creïble. Potser una etiqueta com la del rock seria la millor per definir-la, però això seria massa fàcil. Ella treu espurnes quan no li ho demanen i et fa pensar quan ni t’ho planteges.

MARUJA LIMÓN, FUSIÓ I POESIA COM A FORMA DE VIDA. Dimarts 24 de març a la Bib. Poblenou-Manuel Arranz

Les coses es poden fer de moltes maneres, amb un somriure i ganes de mostrar-nos la vesant positiva de la vida o amb cara de pomes agres. Elles trien la primera opció i, vistos els resultats, la fórmula funciona. Podem dir que fusionen, que barregen, que pesquen d’aquí i d’allà. Però, sobretot, que ens diverteixen.

ELLE LEÓN, LES ARRELS MUSICALS DEL TRÈVOL. Divendres 27 de març a la Bib. Vapor Vell

Mai abans haviem tingut una possibilitat com aquesta, i tant a prop de casa: viatjar al cor d’Irlanda sense moure’ns de Barcelona. Les cançons, les vivències i l’acurada senzillesa d’aquesta jove fa de vehicle entre aquella i la nostra cultura.

JOANA SERRAT, LA BOIRA I AMÈRICA COM A INSPIRACIÓ. Dilluns 30 de març a la Bib. Ignasi Iglésias-Can Fabra

Parlar d’ella és parlar d’enginy. Joana Serrat té les idees clares: el camí que ha triat i com assolir les seves metes. Si juguéssim a les hipòtesis, la imaginaríem a qualsevol racó dels Estats Units. Per sort, la tenim més a prop: la boira de Victambé és font d’inspiració. És un gran canó vital i musical.

Lista de Spotify:

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Contacto: jorge@ruta66.es
Suscripciones: suscripciones@ruta66.es
Consulta el apartado tienda